Кому можна робити лазерну корекцію зору?
| |
misterbicips | Дата: Суббота, 28.09.2024, 16:31 | Сообщение # 1 |
Лейтенант
Статус: Offline
| Привіт! Останнім часом задумався про лазерну корекцію зору, але не впевнений, чи я підходжу для такої операції. Чув, що не всім її можна робити. Може, хтось знає, кому точно можна, а кому краще утриматися?
|
|
| |
vovunah | Дата: Суббота, 28.09.2024, 16:32 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Привіт! Наскільки я знаю, лазерну корекцію можуть робити тим, кому виповнилося 18 років і в кого стабільний зір останні пару років. Якщо зір ще змінюється, краще почекати. Також є обмеження по мінімуму і максимуму діоптрій, але це вже лікар має визначити.
|
|
| |
antp111 | Дата: Суббота, 28.09.2024, 16:33 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| Так, ще важливо, щоб не було проблем з рогівкою або інших серйозних захворювань очей, як-от глаукома чи катаракта. Вагітним жінкам і годуючим мамам теж краще відкласти операцію, бо під час гормональних змін зір може бути нестабільним. Тому консультація з лікарем — обов'язкова.
|
|
| |
HzBoy | Дата: Суббота, 28.09.2024, 16:35 | Сообщение # 4 |
Сержант
| Дійсно, лазерну корекцію зору https://visium.com.ua/ua/uslugi/lazernaya_korrektsiya_zreniya/ можуть робити далеко не всім. Операція підходить тим, у кого стабільний зір, тобто, якщо протягом двох років діоптрії не змінювалися більше ніж на 0,5. Важливо, щоб рогівка була достатньо товстою, бо лазер видаляє частину її тканини. Якщо рогівка занадто тонка, то корекція може бути небезпечною. Також важливо, щоб людина не мала прогресуючих захворювань очей, таких як кератоконус, глаукома чи важка форма сухості очей. Вік теж грає роль: зазвичай операції роблять з 18 років, але іноді чекають до 20-21, коли зір стабілізується повністю. Вагітним або тим, хто годує, радять почекати, оскільки гормональні зміни можуть впливати на зір і результати можуть бути непередбачуваними. З іншого боку, немає верхньої вікової межі, якщо очі в гарному стані. Але, звичайно, кінцеве рішення завжди приймає лікар після ретельного обстеження, тому якщо маєш сумніви, краще звернутися до спеціаліста і пройти діагностику.
|
|
| |
|