Суббота, 01.06.2024, 13:11
Приветствую Вас Гость | RSS

Мой сайт

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: Julia, Нелли, rollada  
ГЕРОИ ,отдавшие жизнь за свободу Украины.
НеллиДата: Вторник, 17.06.2014, 00:40 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline


Список загиблих військовослужбовців ЗСУ в ході ведення АТО

САЙТ-РЕКВІЄМ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ТИМ, ХТО ЗАГИНУВ НА МАЙДАНІ У БУРЕМНІ ДНІ ЄВРОРЕВОЛЮЦІЇ


 
НеллиДата: Пятница, 08.08.2014, 23:28 | Сообщение # 91
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

В нашій спортивній родині втрата: в АТО на сході України загинув веслувальникІгор Присяжнюк. Він служив у прикордонній службі.
Коротка довідка:
Присяжнюк Ігор Васильович – народився 11.01.1977 р.н., м. Вінниця, майстер спорту України з веслування на байдарках і каное. Багаторазовий учасник міжнародних змагань в складі збірної команди України, учасник Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту 2013 року м. Кале (Колумбія), неодноразовий чемпіон та призер чемпіонатів України та Кубку України.
Вихованець СДЮШОР ім. олімпійської чемпіонки Ю. Рябчинської м. Вінниця.
Дружина – Присяжнюк Алла Володимирівна
Має 4 річного сина.

Федерація каное України і вся спортивна громадськість висловлюють співчуття дружині, рідним та близьким.


 
НеллиДата: Воскресенье, 10.08.2014, 12:54 | Сообщение # 92
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Микола Березовий служив в батальйоні "Азов".
Як повідомив радник міністра, Микола Березовий служив у спецбатальйоні "Азов" і загинув під час військових дій поблизу Іловайська.
За словами бійця, спочатку поранений був гранатометник Андрій Дрьомін з Тернополя, Березовий кинувся йому на допомогу і отримав поранення в ногу. Поки бійці прикривали Дрьоміна та Березового, добровольцю з позивним "Сокіл" снайпери поцілили в живіт.
"Довелось грузити поранених під шаленим вогнем снайперів і лише чудом вдалося уникнути інших жертв. При цьому снайпер ще раз підстрілив "світляка", всього він отримав п'ять куль, дві з них витримав шолом. Поки ми вийшли з під обстрілу з пораненими, і поки приїхала медична допомога - Микола Березовий помер", - розповів боєць.

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпорядився представити Миколи Березового і його полеглого побратима до державної нагороди за проявлену мужність і сміливість на війні з тероризмом", - написав Геращенко.




 
НеллиДата: Воскресенье, 10.08.2014, 13:44 | Сообщение # 93
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Луганські терористи вбили бізнесмена Андрія Курса та його матір

В суботу бойовики з банди Мозгового вбили луганського бізнесмена, президента фонду "Милосердний" Андрія Курса

Разом з Андрієм вбилийого матір, 84-річну жінку, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Фейсбук" відомого блогера Сергія Іванова.

"Андрій був бійцем по натурі, пережив криваві донбаські 90, користувавсяповагою і авторитетом. Не змінив він собі і перед смертю - відстрілювавсядо останнього, поклав двох тварюк і загинув як воїн - в бою", - написав Іванов.


 
НеллиДата: Понедельник, 11.08.2014, 15:41 | Сообщение # 94
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

У Миколаєві поховали бійця АТО, який ціною власного життя врятував двох товаришів
У Миколаєві у неділю, 10 серпня, попрощалися із героєм Максимом Алдошиним, який ціною власного життя рятував двох товаришів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.


Досвічений контрактник військової служби правопорядку в зону АТО поїхав добровольцем. УАЗик, яким він керував, потрапив у засідку терористів. Попри тяжкі поранення, Максим не кинув керма і зміг вивести машину у безпечне місце, врятувавши і її, і життя своїх пасажирів.

"Він отримав поранення важкі. Після цього він ще керував автомобілем, два рази втрачав свідомість, два рази приходив до тями. Хлопці живі, сумують разом з нами про втрату нашого бойового товариша", - розповів керівник миколаївського відділу військової служби правопорядку Андрій Тимошенко.
Вояк помер у шпиталі. Місяць тому хлопцю виповнилось 23 роки.

Як повідомлялося раніше, у Москві влаштують "Вечір пам'яті " за загиблими в АТО солдатами України. Учасники акції передадуть листи зі співчуттями родичам солдатів, які загинули на Донбасі, боронячи Україну.


 
НеллиДата: Понедельник, 11.08.2014, 15:46 | Сообщение # 95
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

Указом президента України № 651/2014 від 14 серпня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Указом президента України № 651/2014 від 14 серпня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
В Одесі в останню путь провели героїв-прикордонників, які загинули у "довжанському котлі"
Одещина прощається з героями-прикордонниками, загиблими у "довжанському котлі". Відомо про сімох убитих, ще сімнадцять людей - у списках зниклих безвісти, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Понеділок в області оголосили жалобним, а у неділю провели в останню путь двох героїв: старшого прапорщика Одеського прикордонного загонуВіктора Діхтієвського та Євгена Колесниченка з Одеського загону морської охорони.
За день до смерті старшому прапорщику виповнилося 48 років. Товариші витягли його з-під обстрілу, але дорогою він помер від ран. Попрощатися з героєм прийшло чимало небайдужих одеситів, а також його бойові побратими."Коли наша група перекривала Чонгар, як тіки захопили Крим, він також одним із перших пішов. Всі його любили, всі згадують його тільки добрим словом", - сказав добрі слова про загиблого начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Плешко.


 
НеллиДата: Понедельник, 11.08.2014, 15:49 | Сообщение # 96
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

Коломия попрощалася із підполковником, який марив військовою карʼєрою із дитинства
Коломия попрощалася з підполковником Сергієм Лисенком, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зі своїми побратимами 29 липня він потрапив у засідку під містом Сніжне, на Донеччині. Тоді терористи вбили вісьмох і поранили півсотні українських бійців. Сергій Лисенко був розвідником десантного спецзагону. Рідні кажуть, що військовою кар'єрою марив з дитинства. Звання підполковника отримав кілька місяців тому, коли вже воював. Нові погони навіть не встиг приміряти. Не встиг він і пожити у новій квартирі, яку щойно отримав у Кіровограді.

У Сергія Лисенка залишився дев'ятирічний син.

Героя поховали на алеї слави кладовища у Коломиї. Труну навіть не відкривали, а рідні ледве впізнали понівечене снарядом тіло.


 
НеллиДата: Понедельник, 11.08.2014, 15:52 | Сообщение # 97
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Двох загиблих героїв АТО провели в останню путь на Рівненщині
У Радивилові Рівненської області поховали 33-річного Ігоря Черняка. В зону бойових дій на схід поїхав добровольцем і вступив у батальйон "Донбас", повідомляє ТСН.19:30.

Указом президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Загинув Ігор у бою з терористами за містечко ПопАсна на Луганщині. Раніше він був активним учасником столичного Євромайдану.


А в Рівному всім містом прощалися з Ігорем Волошиним. Йому було 28. Служив у батальйоні територіальної оборони "Дніпро-2". Загинув Ігор від вибуху на блокпості уселі Кам'янка на Донеччині. Його батькам міська влада виділила десять тисяч гривень матеріальної допомоги.


 
НеллиДата: Понедельник, 11.08.2014, 16:00 | Сообщение # 98
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
На Хмельниччині попрощалися із загиблим "айдарівцем", який віддав свій бронежилет побратиму


Україна, Хмельниччина, Камʼянець-Подільський, 29 липн
Нещодавно чоловіка викликали до військкомату, хоча він уже служив у добровольчому батальйоні.

Чоловіка називали "старшиною"
У Кам'янці-Подільському, що на Хмельниччині, прощались із загиблим на Луганщині Павлом Стрельчуком. Він не дожив до свого сорокаліття менше двох тижнів. Усю зиму чоловік стояв за справедливість на столичному Євромайдані, а в червні добровольцем вирушив на східний фронт, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Висококваліфікований інженер, киянин Павло Стрельчук покинув роботу, з грудня захищав Євромайдан, де був у спецпідрозділі "Яструб", охороняв Парубія.

Під час прощання на труні лежав блакитний берет, а навколо майоріли українські стяги. Із побратимом прощалися, як із героєм України. Згорьована мати раз по раз утрачала свідомість.

Батьки навіть не здогадувалися, що син усе літо пробув на фронті. Він обіцяв батькам приїхати в рідний Кам'янець, щоб відзначити своє сорокаліття разом із ними на початку серпня. Натомість рідним привезли труну із сином.

А ще нещодавно загиблого викликали до військкомату, хоча чоловік уже більше місяця як служив у добровольчому батальйоні "Айдар", де віддав свій бронежилет молодшому військовому.

У чоловіка залишилося двоє неповнолітніх дітей, його поховали на алеї слави на кам'янецькому кладовищі. Батьки обіцяють посадити на його могилі бузок, який син так любив.


 
IrinayaДата: Понедельник, 11.08.2014, 23:31 | Сообщение # 99
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 4531
Статус: Offline
Вчера похоронили сына знакомых - Виталий Иванов, 22 года, Днепропетровск.
Служил в нашей 25 отдельной Днепропетровской воздушно-десантной бригаде. Приезжал домой на 10 дней отпуска, 28 июля вернулся в зону АТО.
Погиб 31 июля 2014г.


Чтобы жить и дышать,
И любить, и мечтать,
Пусть меня не оставит Надежда!
 
НеллиДата: Вторник, 12.08.2014, 00:38 | Сообщение # 100
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Міністерство оборони України:


Офіцер Збройних Сил України підполковник Віктор Новіцький ціною власного життя врятував пораненого бійця
Під час виконання бойових завдань в зоні АТО загинув офіцер Збройних Сил України з управління оперативного командування “Північ” підполковник Віктор Новіцький.
Колона військової техніки під час переміщення по території, яку тимчасово контролюють сепаратисти, була обстріляна терористами з реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”. Під час обстрілу було поранено бійця-контрактника одної з механізованих бригад. Не зважаючи на шквальний вогонь противника, підполковник Віктор Новіцький встиг надати пораненому першу медичну допомогу і відтягнути його в безпечне місце. На жаль, наступний снаряд обірвав життя самого героя.
Сьогодні, 11 серпня, шикування військовослужбовців управління оперативного командування “Північ” розпочато з вшанування пам’яті товариша по службі хвилиною мовчання.
Командування та особовий склад управління оперативного командування “Північ” висловлює щире співчуття рідним та близьким офіцера, який з перших днів антитерористичної операції виконував завдання у визначеному районі, а під час останнього бою ціною власного життя врятував бойового товариша.
Прощання військового колективу із загиблим відбудеться в управлінні оперативного командування “Північ” в Рівному, а поховають героя в Житомирській області, за місцем проживання його батьків.


ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ!!!


 
НеллиДата: Вторник, 12.08.2014, 18:25 | Сообщение # 101
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Максим Кочура, молодой парень, студент, с оружием в руках защищавший Родину в составе 40-го батальона территориальной обороны "Кривбасс".

Максим служил под командованием Владимира Кордабнева, который тоже погиб вчера. Оба из #Днепродзержинск'а.

По предварительным сообщениям смертельное ранение нанес снайпер в районе Старобешева, где БТО «Кривбасс» выполнял поставленную задачу военного руководства. Пуля попала в шею.

Вечная память....
#ГероїНеВмирають #АТО #Герої


 
НеллиДата: Среда, 13.08.2014, 10:48 | Сообщение # 102
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

В Тернополі прощаються із "Світляком", якого намагався врятувати чоловік Чорновол
Труну із загиблим героєм пронесли через все місто.
В Тернополі прощалися з Андрієм Дрьоміним, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
Указом президента України № 651/2014 від 14 серпня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Труну з бійцем батальйону "Азов" супроводжували колоною через усе місто. 32-річного гранометника із позивним "Світляк" під Іловайськом поранив у ногу снайпер. Андрія тут же кинувся рятувати чоловік активістки і журналістки Тетяни Чорновол Микола Березовий. Обидва потрапили під шквальний вогонь терористів і загинули.

Обох поховають у середу: Андрія - у рідному селі на Тернопільщині. Миколу Березового - на Київщині.
ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ ГЕРОЯМ!


 
НеллиДата: Среда, 13.08.2014, 10:52 | Сообщение # 103
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

У Кіровограді в останню путь провели добровольця, якого не врятував бронежилет
У Кіровограді в останню путь провели прикордонника Андрія Матвієнка,

29-річний працівник місцевого відділення "Приватбанку" пішов в армію добровольцем у перші дні війни. Колеги купили прикордоннику каску та бронежилет, але це не врятувало чоловікові життя. Андрія поранили неподалік пункту пропуску "Успенка".
Указом Президента України № 660/2014 від 21 серпня 2014 року, "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов'язку", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

За допомогою санавіації непритомного прикордонника доправили до польового шпиталю, але врятувати його медикам не вдалося

ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ! 115


 
НеллиДата: Среда, 13.08.2014, 10:55 | Сообщение # 104
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

На Львівщині поховали 21-річного героя, який прикривав відступ 51-ї бригади
Село Суховоля, що на Львівщині, провело в останню путь 21-річного Івана Сироватку,

Хлопець загинув в бою біля села Червоний Яр, що на Луганщині, коли прикривав бійців 51-ї бригади, що відступали. До ротації Іван не дожив кілька днів. Поховали героя на цвинтарі рідного села.


 
НеллиДата: Четверг, 14.08.2014, 11:28 | Сообщение # 105
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
З лейтенантом Національної гвардії України Іваном Гутником-Залужним,який врятував ціною свого життя 50 солдатів, прийшли прощатися кількасот жителі Запоріжжя.

"Минулої неділі, Іван, разом з іншими солдатами попередив нічну атаку групи терористів, які намагалися оточити і захопити блок-пост Нацгвардії в районі Амвросіївки Донецької області. Зав'язався бій, лейтенант відбив напад росіян, і ціною свого життя врятував інших солдат", - розповів старший сержант Віктор Богомаз.

Загиблому лейтенантові Національної гвардії України Івану Гутнику-Залужному було 24 роки. Коли почалися бойові дії на Сході країни, один з перших записався добровольцем.

За словами діда загиблого, ветерана Великої вітчизняної війни Івана Залужного, його онук був вихований в любові до батьківщини та міста, і тому не міг вчинити інакше. "Я не загинув у Вітчизняну від рук гітлерівців, а сьогоднішні фашисти страшніші і гірші колишніх. Вони знищують своїх сусідів і братів. Як і тисячі українців, я визволяв Росію, яка тепер вбила мого онука, і продовжує вбивати молодих солдат. Росія, схаменися, зупинись, вистачить горя. Росіяни, зупиніть Путіна", - зі сльозами на очах вимагав ветеран війни.

Командування подало документи на нагородження загиблого героя орденом «За мужність».


ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ ГЕРОЮ!


 
Поиск: