Четверг, 02.05.2024, 22:45
Приветствую Вас Гость | RSS

Мой сайт

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: Julia, Нелли, rollada  
Форум » Политика, история, философия » Мир истории » ГЕРОИ ,отдавшие жизнь за свободу Украины. (погибшие воины,журналисты)
ГЕРОИ ,отдавшие жизнь за свободу Украины.
НеллиДата: Вторник, 17.06.2014, 00:40 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline


Список загиблих військовослужбовців ЗСУ в ході ведення АТО

САЙТ-РЕКВІЄМ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ТИМ, ХТО ЗАГИНУВ НА МАЙДАНІ У БУРЕМНІ ДНІ ЄВРОРЕВОЛЮЦІЇ


 
НеллиДата: Вторник, 16.12.2014, 14:55 | Сообщение # 211
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
16 грудня о 17.00 в Сумах відбудеться Марш пам'яті загиблого героя української нації Сергія Табали (друга Сєвєра) у формі смолоскипної ходи. В цей день йому якраз виповнилося б 19 років. Сергій Олександрович Табала був одним із "кіборгів" - захисників Донецького аеропорту, бійцем 5 окремого батальйону Добровольчого Українського Корпуса "Правий Сектор". Він загинув вранці 6 листопада на вежі аеропорту від прямого попадання великокаліберного снаряда.

Сергій пройшов увесь Майдан в лавах Правого Сектора, приймав активну участь в боях. У його рідних та близьких і досі не вистачає слів, аби передати усі чесноти цього хлопця. Скажемо лише коротко: в ньому все було лише з великої літери - Людина, Чоловік, Друг, Націоналіст. Набули відомості також слова з заповіта друга Сєвєра:
"Я НЕ ХОЧУ, ЩОБ МЕНЕ ХТОСЬ ОПЛАКУВАВ. Я ХОЧУ, ЩОБ ЦЕЙ ДЕНЬ СВЯТКУВАЛИ, БО ПОМЕР ОДИН ІЗ СИНІВ НАЦІЇ, ЯКИЙ БОРОВСЯ ЗА НАЦІЮ. Я НЕ ХОЧУ, ЩОБ МЕНЕ ОПЛАКУВАЛИ."

Тож відкладіть свої повсякденні турботи на пару годин та прийдіть, аби віддати данину пам'яті наймолодшого з "кіборгів", який не пожалів заради нас с вами свого життя. Бо герої не помирають, доки жива про них пам'ять...

СЛАВА ПАВШИМ ГЕРОЯМ!!!


 
EdellweissДата: Воскресенье, 28.12.2014, 23:00 | Сообщение # 212
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline
Герой знайшов спочинок у рідній землі

Вадим Наумов



Майже три місяці тривали пошуки безвісти зниклого солдата Нацгвардії. На жаль, побачити знову живим 22-річного Вадима Наумова так і не вдалося. Його тіло знайшла пошукова група Національного військово-історичного музею України – всеукраїнська громадська організація «Союз «Народна Пам’ять» в одному з моргів Донецька.

Вадим служив строковиком, але коли на сході країни розгорілася війна, зголосився піти захищати територіальну цілісність України. Він служив снайпером в 3-му батальйоні оперативного призначення. Останній раз Вадим вийшов на зв’язок першого вересня після того, як ворог напав на колону наших військових під селом Василівка, що у Старобешівському районі Донецької області. Він повідомив своєму командиру по рації, що тяжко поранений і чекає медиків. Коли прийшло підкріплення, Вадима не знайшли. Його пошуки тривали ще три доби, але в районі бойового зіткнення слідів знаходження пораненого військовослужбовця так і не було виявлено.

До проведення оперативно-розшукових заходів долучили Службу безпеки України в Донецькій області, Військову прокуратуру Донецького гарнізону та громадські організації.

Через майже три місяці кропіткої праці його тіло було знайдено пошуковою групою музею в одному з донецьких моргів. Ймовірно туди його доставили бойовики разом зі своїми загиблими.

Проведений в Запоріжжі тест-ДНК підтвердив, що це Вадим Наумов. Також була встановлена причина загибелі – гостра кровотеча від наскрізного поранення в стегно.

Тіло солдата доставили на його малу батьківщину - в місто Козятин, що на Вінничині, де 23 грудня героя поховали на місцевому кладовищі.

Командування та всі військовослужбовці Національної гвардії України висловлюють глибокі співчуття родині, батькам та товаришам загиблого.

Вічна пам`ять про захистника Вітчизни буде завжди жити у наших серцях.





 
НеллиДата: Вторник, 06.01.2015, 22:12 | Сообщение # 213
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
В Киеве простились с "киборгом"-добровольцем из Москвы

Незадолго до смерти боец с товарищами установил украинский флаг над новым терминалом донецкого аэропорта
Алексей Дурмасенко по специальности был ландшафтным дизайнером. С началом Майдана он оставил престижную работу в Москве и переехал в Киев, принимал активное участие в протестах. На Донбасс поехал добровольно.
На Аллее героев на Лесном кладбище в Киеве похоронили одного из "киборгов" донецкого аэропорта Алексея Дурмасенка, позывной "Динамо".
Он погиб 29 декабря в Песках. Алексей пришел навестить своих товарищей, когда на блокпост напала диверсионная группа боевиков. Боец бросился в бой без бронежилета и погиб на месте.
Друзья говорят, он был отчаянным бойцом, всегда рвался на передовую. Незадолго до смерти вместе с двумя товарищами Алексей установил украинский флаг над новым терминалом донецкого аэропорта.

ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ!


 
EdellweissДата: Среда, 07.01.2015, 00:34 | Сообщение # 214
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline


 
НеллиДата: Пятница, 09.01.2015, 18:00 | Сообщение # 215
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Олександр Єрмошин
Сегодня ночью, в районе Счастья, во время обстрела террористами реактивной установкой БМ-21"Град" позиций наших ребят, погибли два наших пацана, двое наших братьев, 26-й Арт.бригады 4-го дивизиона 12-й батареи, Вовк Иван Михайлович и Яндзюк Олег Васильович. Вечная Вам память, парни..


 
НеллиДата: Пятница, 09.01.2015, 18:04 | Сообщение # 216
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline

Ви знаєте, коли у матері, порожніють очі? Коли немає ані сльозини і зіниці висохли.
Жінка в чорній хустині все виплакала за ніч. Ми вперше бачили матір, яка не побивається за сином. Мати 27-річного Любомира виплакала своє серце ще до церемонії прощання. Її наймолодшого сина, ‪кіборг‬а з 80 бригади привезли мертвого на Святвечір. Любомир загинув обороняючи донецький аеропорт. Його підірвали гранатометом мирні ополченці днр‬. Його і ще двох вояків. Двоє побратимів зостались живим, а він ні.

На похоронах не було зойкоту і завивань. Була "Пливе кача" і стоголосі "Слава!" Були розсипані по дорозі троянди - від дому, аж до цвинтаря. Було море прощальників - з рідного села Демні і райцентру - Миколаєва.

Не було багато побратимів з бригади - чомусь приїхало лише двоє однополчан. Не було відчуття приреченості: священики навіть не пробували заспокоїти сім‘ю і казали про місію оборони своєї землі, ганили решту слухачів за байдужість, говорили про жертви минулих поколінь під Базаром, на Маківці й під Крутами. "Любомир віддав життя - за нас з вами, за нашу вільну мирну країну" - казали отці. І люди, здається, чули їх.

Любомир вже 5 воїн, виходець з Жидачівського і Миколаївського районів, що загинув у ‪АТО‬. Загалом, більше 200 вояків з цього краю служать на Донбасі.

Миколаїв, Львівська область.
Вечная память!!!


 
EdellweissДата: Четверг, 15.01.2015, 01:53 | Сообщение # 217
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline
Сьогодні в Станиці Луганській від кулі снайпера загинув 28-річний міліціонер із Львівщини Тарас Дорош

ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ ГЕРОЮ!



 
НеллиДата: Воскресенье, 18.01.2015, 00:02 | Сообщение # 218
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
16 января, при выполнении боевого задания - разведывательного поиска под Мариуполем под огнем врага пал смертью храбрых один из выдающихся украинских воинов, талантливый и бесстрашный человек, которого коллеги-профессионалы называли "спецназовец №1", командир 73-го Морского центра специального назначения, капитан 1-го ранга Юрий Борисович Олефиренко. Для Олефиренко спецназ был делом всей жизни", - пишет журналист.

На фото у него гвардейская лента - фото сделано в то время, когда георгиевская лента была символом памяти о войне с немецкими агрессорами, и не была потом использована как символ российских агрессоров...
На фотографии слева за Олефиренко стоит капитан 2-го ранга Алексей Зинченко - командир 73-го центра, который погиб 16 августа под Старобешевом. После гибели Зинченко, офицеры части обратились к командованию, чтобы их возглавил самый достойный - Юрий Олефиренко.

"Юрий Борисович спланировал и возглавил разведывательную операцию, прекрасно понимая большой риск. Почему пошел сам? Он не мог послать людей на задание и не пойти вместе с ними. Такой командир был, настоящий. Переживал за каждого бойца, потому что... И верили ему поэтому всегда бойцы как самому себе... Он погиб как и жил - как настоящий воин и настоящий патриот. Вечная память герою Украины. Наш долг сделать все, чтобы помочь семье героя, чтобы его жизнь и его дела не были забыты...", - добавил Бутусов.



ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ!


 
EdellweissДата: Воскресенье, 18.01.2015, 01:22 | Сообщение # 219
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline
Сумчанин віддав життя в зоні АТО.

На Сході України загинув Микола НІКОЛАЄНКО.

Молодший сержант помер 15 січня у смт. Піски, поблизу Донецького аеропорту.
Микола Ніколаєнко помер від осколкового поранення. Хлопцю був лише 21 рік, коли його мобілізували для захисту цілісності та незалежності України.

Прощання з усіма почестями відбудеться 18 січня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі  (вул. Соборна, 31-а). Почнеться о 12:00.

Поховають військовослужбовця на Центральному цвинтарі міста на Алеї Почесних громадян.



 
EdellweissДата: Суббота, 24.01.2015, 00:14 | Сообщение # 220
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline
Україна має знати своїх героїв!
Його ім'я - Нагорняк Виталий..........RIP...‡
Киборг из 93-й бригады



Героям Слава!....... Нагорняк Виталий..........RIP...‡

Киборг из 93-й бригады, огнем из гранатомета сдерживал атаку врага, спас своих боевых товарищей ценой собственной жизни.

23.01.2015г. Кривой Рог простился с бойцом 93 бригады Нагорняком Виталием Владимировичем, погибшим в зоне АТО.
Церемония прощания с Героем состоялась 23 января в 11:00 по адресу: мкр.Восточный,2 в Храме Рождества Христова.

Виталий Нагорняк сержант, командир гранатометного отделения механизированной роты 93 отдельной механизированной бригады погиб в субботу, 17 января, в бою за Донецкий аэропорт.

Нагорняк Виталий Владимирович родился в Днепродзержинске, там же окончил среднюю школу № 7 и политехнический техникум.
С 1989-1991 годы проходил службу в армии.
Работал в г.. Днепродзержинске на заводе "Азот" и в г.. Кривом Роге на ВЭФ "Криворижмаркет", заводе "Криворожсталь".
Окончил Европейский университет в г.. Кривом Роге.
В последнее время занимался предпринимательской деятельностью.
Виталий Владимирович был мобилизован на службу 7 августа 2014.

За личное мужество и героизм, самоотверженность и верность военной присяге и народу Украины, проявленные при выполнении воинского долга Нагорняк Виталий Владимирович награжден посмертно нагрудным знаком "За заслуги перед городом" III степени.

Вечная память...



 
НеллиДата: Суббота, 24.01.2015, 22:51 | Сообщение # 221
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
Кіборг з Тернопільщини загинув у донецькому аеропорту, затиснувши у долоні фото своїх дітей...

Тернопільщина втратила ще одного Героя-”кіборга”. Під час оборони донецького аеропорту загинув боєць 80 аеромобільної бригади Іван Вітишинз села Велика Лука.
Тиждень про нього не було жодної інформації. Рідні і друзі мали надію і вперто шукали серед поранених і полонених. Вчора впізнали на відео з терміналу. Іван Вітишин загинув, захищаючи летовище. Разом з бойовими побратимами. З думками про родину і дітей. Його так і знайшли: з фотографіями дітей в долоні…
Зараз рідні просять допомоги волонтерів, щоб дізнатись місце перебування тіла і привезти його додому.
"Вночі Іван прийшов. У сон до донечки. Багато палив, розпитував: як вдома і питався, коли вже йому дадуть помитися, бо чистим хоче бути..."
Вічна память і вічна слава Героєві

Слава ГЕРОЮ



 
НеллиДата: Воскресенье, 25.01.2015, 12:17 | Сообщение # 222
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
18 января ночью погиб Миргогродец Сергей Никоненко. Он был разведчиком батальона "Айдар".Информация про его героизм на Полтавщину доходила давно,но с целью безопасности никем не извещалась..
Он стоил целого батальона.И бойцы и волонтеры знали,что за этим разведчиком охотятся террористы,поэтомуего охраняли как могли.Позывной-"Косичка".
Погиб в Трехизбенци во время обстрела. Снаряд попал в школу,где перебывали бойцы.
Миргородская городская рада приносит искренние соболезнования родственникам погибшего.

ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ ГЕРОЮ! ГЕРОИ НЕ УМИРАЮТ,ОНИ В ПАМЯТИ ЛЮДЕЙ!


 
EdellweissДата: Воскресенье, 01.02.2015, 19:04 | Сообщение # 223
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline
01 лютого 2015 року поховали двох загиблих в зоні АТО героїв...

Венгер Олександр Анатолійович
народився в 1969 році. Воював в зоні АТО у складі розвідбата. Залишилась дружина і  два неповнолітніх сина, Євген та Вадим.



Олександр Венгер загинув ще тиждень тому поруч із селом Санжарівка, що неподалік Дебальцево Донецської області. Але кілька днів ні побратими, ні волонтери не могли вивезти тіло героя із Дебальцево у безпечне місце, аби потім доставити його додому. Лише 30 січня представники громадської організації “Офіцерський корпус” змогли вивезти тіло бійця 54-го розвідувального батальйону Олександра Венгера разом зі 73-ми загиблими українськими захисниками із Дебальцево у Дніпропетровськ.
Вдома на нього чекали дружина та двоє синів. А ще — Олександр Венгер надзвичайно любив собак, їхніми світлинами заповнені сторінки Олександра у соціальних мережах. 9 січня Олександру Венгеру виповнилося 46 років... Поховали героя у селищі Гришківці Бердичівського району.

Питель Олександр Володимирович народився в 1983 році. Воював в зоні АТО у складі  90 батальона, створеного на базі житомирської аеромобильної бригади. Одружився в 2013 році. Дружина на сьомому місяці вагітності...



Доля чоловіка майже десять днів залишалася невідомою, а його двоюрідні сестри вели активний пошук брата. Олександр зник 20 січня. За словами його сестри, Олександр, боєць 95-ої аеромобільної бригади, знаходився у селі Водяне Костянтинівського району Донецької області. Разом з іншими військовими виїхав на допомогу “кіборгам” у напрямку Донецького аеропорту, але далі — зник. Згодом сестрі зателефонували невідомі, які повідомили, що знайшли бушлат, військовий квиток та мобільний телефон Олександра.
Коли знайшли тіло чоловіка, схожого на Олександра, залишалася маленька надія, що це — не він. Принаймні, одна із сестер не упізнала по фото свого брата, а інша сумнівів не мала. Пошук інших особливих прикмет нічого не дав. Тому довелося відправляти у Дніпропетровськ обох сестер. Ні мамі Олександра, ні його молодій дружині, яка знаходиться на сьомому місяці вагітності, ніхто не наважувався повідомити трагічної звістки до останнього моменту...

Поховали Олександра Пителя у селі Хмелище Бердичівського району — поруч із могилою старшого брата, який помер кілька років тому...



 
НеллиДата: Воскресенье, 01.02.2015, 23:13 | Сообщение # 224
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 5383
Статус: Offline
В Днепропетровскую городскую многопрофильную клиническую больницу №4, а также в больницу имени Мечникова города Днепропетровска представители "Офицерского корпуса" везут "груз 200".

Список опубликован Игорем Боринским из "ОК":

1. Хиврич Сергей Александрович 1971г.р. 128 бригада Вывезен из Дебальцево

2.Ковач Дмитрий 128 бригада Вывезен из Дебальцево

3.Венгер Александр 54 развед бат Вывезен из Дебальцево

4 Шевцов Валерий Александрович 128 бригада Вывезен из Дебальцево

5.Коноплев Андрей Анатольевич 128 бригада Вывезен из Дебальцево

6.Попов Александр Александрович 1983г.р. 40 БТО Вывезен из Дебальцево

7.Лебеденко Иван Анатольевич 1976г.р. 30 бригада Вывезен из Дебальцево

8.Жук Николай Викторович 1977г.р. 128 бригада Вывезен из Дебальцево

9.Голота Владимир Михайлович 1985г.р. 128 бригада Вывезен из Дебальцево

10.Баширов Тахир Тахирович 1985г.р. 1-я танковая Вывезен из Дебальцево

11.Ткаченко Руслан Андреевич 1993г.р. 128 бригада Вывезен из Дебальцево

12.Лопацкий Фёдор Николаевич 1978г.р. 128 бригада Вывезен из Дебальцево

13.Чередник Максим викторович 25 бригада Вывезен из Авдеевки

14.Кучер Николай Николаевич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

15.Черников Александр Юрьевич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

16.Закарлюк Николай Владимирович 25 бригада Вывезен из Авдеевки

17.Гарбуз Александр Валентинович 25 бригада Вывезен из Авдеевки

18.Стародуб Андрей Викторович 25 бригада Вывезен из Авдеевки

19.Щербиа Артём Григорьевич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

20.Кулиненко Олег сергеевич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

21.Пагулич Евгений Генадьевич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

22.Чумаченко Александр Николаевич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

23.Ткач Андрей Евгеневич 25 бригада Вывезен из Авдеевки

24.Жадан Алексей Валентинович 25 бригада Вывезен из Авдеевки

25.Билокуров Александр Сергеевич 1985.р. 95 бригада Вывезен из Водяного

26.Гага Вячеслав Олегович 1991г.р. 95 бригада Вывезен из Водяного

27.Рачок Михаил Петрович 1984г.р. 95 бригада Вывезен из Водяного

28.Синюк Денис Сергеевич 1993г.р. 95 бригада Вывезен из Водяного

29.Стратович Анатолий Гримович 1962г.р. 95 бригада Вывезен из Водяного

Выражаем глубокие соболезнования семьям родным и близким погибших.


 
EdellweissДата: Понедельник, 02.02.2015, 11:27 | Сообщение # 225
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18665
Статус: Offline
Цитата Нелли ()
3.Венгер Александр 54 развед бат Вывезен из Дебальцево

вот как раз его похоронили вчера...  Мой пост выше....


 
Форум » Политика, история, философия » Мир истории » ГЕРОИ ,отдавшие жизнь за свободу Украины. (погибшие воины,журналисты)
Поиск: